More.....

In de sociologie is feminisatie de verschuiving in gender rollen in de samenleving, groep of organisatie met een focus op het vrouwelijke.

In Tantra noemt men die "verschuiving" een polariteit switch. Of je een man of een vrouw bent, je heb tegelijk altijd beide polariteiten in je! En tot elke van die polariteiten horen bepaalde eigenschappen, niet alleen fysieke, maar ook emotionele en zelfs de spirituele.

Mannelijke energie is doelgerichte energie, lineair, mentaal, gefocust en op zoek naar ruimte en vrijheid. Het is een bewustzijn en diepte.

Vrouwelijke energie is aards, vloeibaar, emotioneel, beweeglijk, kleurrijk, intuïtief, non-lineair, gecultiveerde liefde, energie, expressie en verbinding

Je zou kunnen zeggen dat de mannelijke energie is de container, de vrouwelijke is de content.

Vrouwen in hun mannelijke energie zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld (breed sociaal geaccepteerd). Vrouwen dragen de broek (letterlijk) en maken carrière. Niemand kijkt daar raar van op. Sterker, de vrouw wordt daarvoor geprezen en bewonderend, hoe mooi kan ze bijdragen aan de maatschappij, hoe mooi kan ze de balletjes jongleren van moederschap, kinderen dragen, gelukkig leven, seks, enz . Diep in haar hart verlangt ze naar overgave.

In de relatie met zo'n vrouw voelt man zich soms gepusht in zijn vrouwelijke energie. Ja. Gepusht, deze polariteit ontstaat niet organisch. Samen (onder andere) met #meetoo movement zijn de ballen van de man letterlijk afgesneden.

Soms heb je als een man meer vrouwelijke dan mannelijke energie. Van nature is deze energie vloeiend en transformerend. En dat wil je. Je wilt diep zakken in die vrouwelijke energie. Opladen, onthaasten, ontwaken, opbloeien. Vaak onderdrukt de man deze energie. Helaas weten we allemaal dat wat je onderdrukt zal vroeger of later aan de oppervlakte komen drijven.

Doe eens een beroep op je mannelijke kracht en zorg voor het time frame waarin je in je vrouwelijke polariteit komt. Ze wordt gezien en gekoesterd. Dat kan in je relatie of daarbuiten, bijvoorbeeld bij mij. Zo is het ook "veilig" voor je vriendin die zich bedreigt of overvallen kan voelen door jouw kink, fantasie of fetisj. Wat gebeurt er als die energie niet begrenst is? Als je teveel in je vrouwelijke energie bent? Je zou niet goed genoeg richting kunnen geven om haar die veiligheid en geborgenheid te bieden die ze daarbij nodig heeft. Anderzijds heeft de man ook de vrouwelijke energie bij zijn partner nodig om zich uitgenodigd te voelen in zijn mannelijke essentie en kracht. Wat een mooie balans dans is dat? De balans tussen de polariteit is de veel begeerde yin en yang.

Zo! Zie je? In simpele worden: het is normaal! Zoals je waarschijnlijk al merkt, de meeste mensen gaan heen en weer tussen beide polariteiten, of ze nu willen of niet.

In Tantra je "uitleven" in je polariteit switch noemen we een "practici". Dus feminien of masculien practici. En ja..

Feminine practice kan zijn: dagje spa, dansen, shoppen, make up, opmaken, zingen, met je vriendinnen op stap.

Masculine practice: meditatie, klussen, recreatie. in je "Man Cave", op de motor met je vrienden, voetbal kijken.

Vanuit deze, opgeladen, mooie energieën kunnen we mooie space holders voor elkaar zijn. Elkaar beter aanvoelen, begrijpen en benaderen met liefde, openheid en compassie.

From duality into ownership in sacred union.